top of page

Eläinavusteinen psykoterapia

Eläinavusteisten terapiapalveluiden hyödystä on runsaasti näyttöä mielenterveyden hoidossa. Eläin sitouttaa, motivoi ja rohkaisee työskentelyyn. Eläin herättää ihmisessä aina tunteita ja eläinavusteisessa terapiassa eläin toimii peilinä tunteiden kohtaamisessa. Kun ihminen kohtaa eläimen hän kohtaa samalla myös itsensä – ja se voi olla alku muutokselle.

 

Eläin kohtaa jokaisen ihmisen arvostelematta, eläimen läsnäolo on hyväksyvää, lempeää, se tuo terapiatilanteeseen lämpöä, mukavaa yhdessäoloa ja yllätyksellisyyttä  Eläin on aina läsnä hetkessä ja se rohkaisee myös ihmistä pysähtymään.  Eläimen kanssa voi rentoutua ja antaa mielen levätä.  

Terapiaprosessissa vaihtelevat asettuminen läsnäoloon, yhdessä liikkuminen sekä luonnosta nauttiminen yhdessä eläimen ja terapeutin kanssa. Luonnossa liikkuessa ja eläinten kanssa puuhaillessa on  helpompi jutella vaikeistakin asioista, ympäristö antaa perspektiiviä asioiden tarkastelemiseen ja uusien näkökulmien löytämiseen

 

Eläimen läsnäolo virittää tunteita ja mieltä ja tukee vaikeidenkin asioiden käsittelyä. Eläimen ja ihmisen vuorovaikutusta sekä talliympäristön tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnetään toiminnassa suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. Turvallisessa ympäristössä ja terapiasuhteessa on hyvä tutkia asioita ja harjoitella uusia taitoja niin että ne siirtyvät vähitellen myös arjessa käytettäviksi.

IMG-20200803-WA0001 (1).jpg
IMG-20210307-WA0002.jpg

Eläimen ja ihmisen vuorovaikutusta sekä talliympäristön tarjoamia mahdollisuuksia hyödynnetään toiminnassa suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti. Turvallisessa ympäristössä ja terapiasuhteessa on hyvä tutkia asioita ja harjoitella uusia taitoja niin että ne siirtyvät vähitellen myös arjessa käytettäviksi.

 

Toiminnassa mukana olevat kolme islanninhevosta ovat kilttejä ja terapiatyöhön koulutettuja. Hevoset tarhaavat laumassa. Tämä antaa mahdollisuuden tutustua hevosten laumakäyttäytymiseen sekä kunkin hevosen yksilöllisiin luonteenpiirteisiin. Kaksi kääpiösnautseria ovat myös innokkaasti ja kovaäänisesti toivottamassa asiakkaat tervetulleiksi terapiaan. Lampaiden seurassa on hyvä harjoitella rauhoittumisen taitoa ja asettua rapsuttelemaan viereen asettuvaa lämpöistä eläintä. Jos on oikein onnekas saattaa päästä ihastelemaan myös pieniä karitsoja.

bottom of page